Hur ska jag ta hand om mina smycken?


Mineral och ädelsten

De är av organiskt material och bör skötas med omvårdnad. Därför kan de vara vara känsliga från diverse påfresteningar från miljön. Mineralerna har olika struktur och hårdhetsgrad och kan därför reagera olika på t.ex kemikalier och salter.

Följ dessa råd:


* Det är verkligen härligt att bada, men dina smycken kanske inte känner samma sak. Ta av dig smyckena innan du hoppar i det salta badet.

* Städa är tyvärr ett måste då och då. Däremot tycker dina smycken inte om att städa, särskilt när det kommer till rengöringsmedel. Ta därför av dig smyckena när det är dags för städning med kemikalier.

* Ibland kanske du använder hårspray och andra hårprodukter för att göra dig extra fin. Däremot vill smycken helst tas av innan hårstylningen börjar.Silversmycken.

Silver blir mörkt med tiden när den kommer i kontakt med luft, förvara gärna dina silversmycken i en påse av något slag. Använd silverputs för silversmycken eller silverputsdukar för att få dina smycken blanka och fina igen. Medel såsom tandkräm som vissa använder är inte att föredra då det innehåller slipmedel som kan göra smycket repigt.Halsband och armband trädda på tråd.

Det är att rekommendera att låta armband och halsband trädda på tråd att träs om med jämna mellanrum. För att vara säker på att det inte ska gå av. Ta kontakt med Akhiladesign så ordnar vi så att det träs om. Detta gäller även smycken som är trädda på elastisk tråd. Det är särskilt viktigt att dessa smycken inte utsätts av slitage såsom vatten, stark kyla eller värme som kan göra den elastiska tråden blir spröd och skör. Armband utsätts extra mycket för slitage eftersom det tas av och på armen ofta. Tänk på att inte dra ut den elastiska tråden mer än vad som behövs. 


Andra frågor? Klicka här.


Copyright © Alla rättigheter förbehållna